Erilainen juhannus Vol II – Muistot, Lahti ja ruoste

Juhannus 2016 oli muisteluiden aikaa. Tasan vuosi sitten keskikesän juhlaa tuli vietettyä 30 kilometrin ajan nauttien kesäisestä Berliinistä ja vajaan 20 kilometrin ajan miettien matkan loppumista ja jaloissa sykkivää jatkuvaa kiputilaa. Projektina oli tietenkin Itä- ja Länsi-Berliinin halkaisevan Berliinin muurin osuuden käveleminen, kokonaismitaltaan karvan alle 50 kilometriä. Muuria itseään ei ollut jäljellä montaakaan kilometriä, mutta reitti oli helposti seurattavissa ja tarjosi monta mielenkiintoista etappia matkan varrelle. Muistellessani aikaani maahanmuuttajana Saksassa, tämä kyseinen tuskainen iltapäivä ei tule koskaan unohtumaan.

Paluusta Suomeen on nyt lähes 10 kuukautta aikaa. Tänä aikana on luomisvimma, jos sellaista on ollutkaan, ehtinyt täysin taantua. Olin suunnilleen unohtanut koko tämän sivuston olemassaolon. Nyt juhannus ja elävästi muistoihin syöpynyt kävelyn vuosipäivä sai vihdoin tarttumaan itseäni niskasta kiinni ja kaivamaan kameran naftaliinista. Oli aika katsella taas elämää linssin läpi. Lahti, tuo kaunis kotikaupunkini.

Sivuston nimi on 358Berlin. Nyt vielä aiempaa enemmänkin se on todellakin mielentila. Berliini on siellä minne sen itse päätätkin tehdä. Jokainen luo oman tulevaisuutensa, nykyisyytensä ja… Berliininsä. Nyt Lahti on Berliini. Ja olen oikeinkin iloinen tästä asiasta. 

Seuraavassa Lahtea niinkuin sen haluan nähdä. Ruosteisena, autiona ja aitona. Lisää seuraa.

Lahti_Trainspotting2

 

Lahti_Trainspotting3

 

Lahti_Trainspotting4

 

Lahti_Trainspotting5

 

Lahti_Trainspotting6

 

Lahti_Trainspotting7

 

Lahti_Trainspotting8

 

Lahti_Trainspotting9

 

Lahti_Trainspotting10

 

Lahti_Trainspotting11

 

Lahti_Trainspotting12

 

Lahti_Trainspotting13

 

Lahti_Trainspotting14

 

Lahti_Trainspotting15

 

————————

Jos tykkäät kuvista tai muuten vaan haluat seurata meininkiä, niin törkkää “tykkää” facebook.com/358berlin

Iso KIITOS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *