Päivä kylpylässä

Pääsiäissunnuntaina kun tuhannet turistit pitkin Eurooppaa vaelsivat Berliiniin ja Alexanderplatzille varta vasten pääsiäistä varten kasatuille terasseille nauttimaan auringosta ja oluesta, päätimme me vastavetona suunnata nauttimaan elostamme rauhallisempiin kylpylätunnelmiin. Tällä kertaa kylpylä oli toki jo parhaat päivänsä nähnyt, mutta tästä johtuen ei myöskään tarvinnut huolehtia rääkyvistä lapsista, jonoista tai edes siitä että mikään maksaisi mitään. Ainoat huolenaiheet olivatkin jäykkäkouristusrokotteen voimassaolo sekä kenkien pohjien kestävyys lasinsirpaleissa juoksenneltaessa.

Paikka on siis Blub (Berliner Luft- und Badeparadies), vuonna 1985 avattu kylpylä/vapaa-ajankeskus. Sulkemiseen johtaneisiin tapahtumiin liittyy ilmeisesti rottia, lintuja, kakkaa, lastenallas ja ravintola. Edellä mainitut asiat avat ilmeisesti kylpylä- ja hyvinvointikeskukselle yhtä kuin talousongelma. Vaikeudet alkoivat kasaantua 2000-luvun alussa, jolloin kävijämäärät olivat jo pienentyneet murto-osaan aiemmasta ja hygieniaongelmista alkanut kävijämäärien romahdus ajoi paikan lopulliseen ahdinkoon. Ensin sulkeutui vesipuisto ja myöhemmin sauna- ja kuntokeskus.

Jos hylätyt paikat kiinnostaa, niin tästä on hyvä aloittaa. Sisäänpääsyyn ei tällä kertaa vaadittu mitään muuta, kuin aidan aukosta sisälle käveleminen. Lisäksi ainakin pääsiäisenä loistivat niin laitapuolenkulkijat kuin virkavaltakin poissaolollaan. Huhut kertovat, että paikan nykyiset omistajat aikovat rakentaa tontille 450 luksusasuntoa, ja rakentaminen alkaisi jo tämän vuoden puolella. Toki Berliinissä mikään ei ole yhtä varmaa kuin epävarma, ja voi hyvinkin olla että Blub on vieläkin eksoottisempi nähtävyys vuosien päästä.

Mistä löytyy: Buschkrugallee 64, 12359 Berlin
Lähin asema: Grenzallee U7 (asemalta n.5 min kävely)

 

BLUB13_web

BLUB8_web

BLUB12_web

BLUB11_web

BLUB2_web

BLUB7_web

BLUB3_web

BLUB4_web

BLUB10_web

BLUB5_web

BLUB9_web

BLUB6_web

BLUB14_web

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *