Tempodrom – yksi kauneimmista

Tempodrom on alunperin jo vuonna 1980 perustettu tapahtumakeskus, joka toimi alunperin Potsdamer Platzin kupeessa aidon sirkusteltan muodossa. Teltta muutti vuosien varrella useampaankin kertaan paikkaansa, kunnes vuosituhannen vaihteessa oli lopulta aika sirkusteltan väistyä pysyvän rakennelman tieltä. Paikka tälle löytyi lopulta 1960 puretun Anhalter Bahnhofin vanhoilta raunioilta. Vuonna 2002 valmistunut 37 metrin korkeuteen nouseva rakennus kunniottaa muodoiltaan alkuperäistä telttamaista Tempodromia. Persoonallisen näköinen rakennus vangitsee katseet, ohitit sitten paikan nopeasti U-Bahnilla, tai nousit sitten tutkimaan sitä varta vasten Anhalter Bahnhof-aseman portaista.

Myönnän että en ole koskaan käynyt rakennuksessa sisällä, ellei lasketa alakerrassa toimivaa Liquidrom-kylpylää. Kuvien perusteella konsertti/tapahtumatila on valaistuna vähintäänkin ulkokuorensa arvolle sopiva. Loppuvuodesta talossa voi nähdä esimerkiksi niin MMA-otteluita kuin musiikkimaailman legendoja Crosby, Still & Nash’in ja Bob Dylanin muodossa. Snookerin ystäville paikka on tullut tutuksi perinteisesti alkuvuodesta järjestettävän German Mastersin pitopaikkana.

Kuvat on otettu kahden kuvausreissun aikana. Ensin satoi vettä, ja toisella kertaa paistoi aurinko taivaan täydeltä. Molemmissa olosuhteissa paikka paikka pääsee näyttämään erilaisen luonteensa, sopien saumattomasti ympäristöönsä niin auringon säteiden alla, kuin synkkien sadepilvienkin luodessa varjonsa Berliinin ylle.

Tempodromista on varmasti otettu vuosien varrella tuhansia ellei jopa miljoonia kuvia, joten nämäkään kuvat ei tuo sinällään mitään uutta ja ihmeellistä maailmaan. Itselleni olennaisinta kuvaamisessa on aina ollut yksityiskohdat, joita ei välttämättä tulisi pikaisesti edes huomattua. Joten yritin ainakin katsella tätä kaunista rakennusta hieman eri kulmista, kuin mitä valtaosa kuvista yleensä on.

Mistä löytyy: Möckernstraße 10, 10963 Berlin
Lähin asema: Anhalter Bahnhof (nouset ylös asemalta ja näet rakennuksen)

 

Tempodrom_Berlin_1web

Tempodrom_Berlin_2web

Tempodrom_Berlin_3web

Tempodrom_Berlin_4web

Tempodrom_Berlin_5web

Tempodrom_Berlin_6web

Tempodrom_Berlin_7web

Tempodrom_Berlin_8web

Tempodrom_Berlin_9web

Tempodrom_Berlin_10web

Tempodrom_Berlin_11web

Tempodrom_Berlin_12web

Tempodrom_Berlin_13web

Tempodrom_Berlin_14web

Tempodrom_Berlin_15web

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *