Vain elämää – Ennakkotunnelmat 4 kaudelle

Neloskauden kattaus eroaa hieman aiemmista. Dream Teamin muodostamista ajatellen uuden ryhmän asetteleminen taisteluasemiin ei ollutkaan niin helppoa kuin aiemmin. Tämä on joko tuotantoyhtiön hyvyyttä ja taitoa kehittää kattausta raikkaampaan suuntaan, tai sitten valtakunnasta on yksinkertaisesti potentiaaliset artistit jo sen verta vähissä että on raavittava kasaan mitä irti saadaan. Uskon ja toivon että kyse on ensin mainitusta.

Oli miten oli, lähdetään tarkastelemaan seuraavaksi missä kategorioissa uudet tulokkaat taistelevat paikasta auringossa.

 

1. VilleGalle
Aloitetaan ryhmien rakentaminen helpoimmasta päästä. VilleGallea kutsuu “Kokenut nuorisosarja”, jota aiemmin ovat kunnioittaneet läsnäolollaan räppärit Cheek ja Elastinen sekä poppari Anna Abreu. Musiikkityyli ja ikä yhdistää VilleGallen ryhmään, vaikka kokemus musiikkialalta on ryhmän köykäisin.

Kokenut nuorisosarja
Kausi 1: Cheek
Kausi 2: Anna Abreu
Kausi 3: Elastinen (Dream Team I-III)
Kausi 4: VilleGalle

 

2. Vicky Rosti
“Legendat” paikasta taistelu oli ennakkoon selvä Vickyn ja Paven välillä. Artistien materiaali teki lopulta ratkaisun Vickyn puolesta (tai vastaan, miten sen nyt ottaakaan), sillä vaikka kyseinen ryhmä muodostuukin karismaattisista esiintyjistä, heistä yksikään ei voi täysin kantaa laulaja/lauluntekijä viittaa harteillaan.

Legendat
Kausi 1: Katri Helena (Dream Team I-III)
Kausi 2: Maarit
Kausi 3: Vesa-Matti Loiri
Kausi 4: Vicky Rosti

 

3. Pave Maijanen
Vickyn viedessä paikan legendoista, on Paven looginen paikka ryhmässä “Vanhan liiton starbat”. Onhan herra kuitenkin valtakunnan virallinen mestari, tai ainakin yksi neljästä.

Vanhan liiton starbat
Kausi 1: Kaija Koo (Dream Team I-III)
Kausi 2: Pauli Hanhiniemi
Kausi 3: Paula Koivuniemi
Kausi 4: Pave Maijanen

 

4. Antti Tuisku
Nuoren polven musiikin ammattilaiset sai ryhmäänsä Antin. Porukkaa yhdistää jo ensinnäkin ikä, kaikkien ollen hieman kolmenkympin päälle. Vaikka moni edelleen yhdistää Antti Tuiskun vuoden 2004 Idols-kilpailuun, on kuitenkin muistettava että kaveri on julkaissut kymmenkunta levyä ja viimeistään tänä kesänä murtautui laajemman yleisön suosikiksi.

Nuoren polven musiikin ammattilaiset

Kausi 1: Jonne Aaron
Kausi 2: Jukka Poika
Kausi 3: Paula Vesala (Dream Team I-III)
Kausi 4: Antti Tuisku

 

5. Anssi Kela
Anssia on vaikea kategorisoida. Periaatteessa Anssi voisi vaihtaa Antti Tuiskun kanssa paikkoja, ja silti palaset loksahtelisivat kohtuullisesti paikoilleen. Päädyin sijoittamaan hänet lopulta “Koko kansan viihdyttäjiin”, koska uralla on paljon samoja elementtejä ryhmän muiden jäsenien kanssa. Myös Jari Sillanpää ja Samuli Edelmann tekivät aikoinaan rakettimaisen nousun kansakunnan ykköstähdiksi jättimäisillä levymyynneillä, ja pienten suvantovaiheiden kautta ovat nousseet takaisin kirkkaimmalle huipulle. Sama Anssin kanssa. Ja onhan tämä kaveri viihdyttävä, ja erityisesti viihdyttäjä. Jos ette usko niin kuunnelkaa kaksi uusinta levyä.

Koko kansan viihdyttäjät
Kausi 1: Jari Sillanpää (Dream Team I-III)
Kausi 2: Juha Tapio
Kausi 3: Samuli Edelmann
Kausi 4: Anssi Kela

 

6. Sanni
Sannin ja Vilkkumaan kanssa olikin sitten hieman hankalampaa. Sannille looginen ryhmä olisi ollut nuorisosarja, mutta silloin VilleGalle olisi ollut aivan tuuliajolla toisissa porukoissa. Näin ollen Sanni päätyi naisten joukkoon, jotka ovat vanhoja bändiläisiä. Sannilta tosin puuttuu Erinin, Lauran ja Jennin tapaan historia menestysbändistä, mutta toisaalta Sannin ensikosketus suurempaan julkisuuteen tapahtui elokuvan kautta. Miss Farkku-Suomi oli elokuva joka toi Sannin suuren yleisön tietoisuuteen. Ryhmän artisteja yhdistääkin siis se että he tulivat ensin tunnetuksi jotain muuta kautta kuin sooloartisteina. Toki Sannin kohdalla yhteys on hieman keinotekoinen lyhyen elokuvatähteyden kautta.

Bändeistä (tai leffasta) soolouralle
Kausi 1: Erin (Dream Team I-III)
Kausi 2: Laura Närhi
Kausi 3: Jenni Vartiainen
Kausi 4: Sanni

 

7: Maija Vilkkumaa
Jäljelle jäi Maija. Kultaisina vuosinaan hän olisi periaatteessa voinut olla “koko kansan suosikeissa” tai “nuoren polven musiikin ammattilaisissa”, mutta viime vuosien hiljaiselon sekä katastrofaalisen Hyvät ja huonot uutiset paneloinnin jälkeen on otettava se mitä vain jäljelle jää, eli “Ikonisen rockbändin keulakuva”. Öö, Dingo, Neljä ruusua ja Apulanta tiedetään, mutta mikäs se Vilkkumaan bändi on? No Tarharyhmä tietenkin. Eihän se ura pitkä ollut, mutta itseasiassa juuri siitä syystä se saattaa jopa täyttää määritelmän ikoninen. Ainakin siinä vaiheessa jos Minna Haapkylä sattuisi joskus voittamaan Oscarin tai toisenkin.

Ikonisten rockbändien keulakuvat
Kausi 1: Neumann
Kausi 2: Ilkka Alanko
Kausi 3: Toni Wirtanen (Dream Team I-III)
Kausi 4: Maija Vilkkumaa

 

Ketkä uusista Dream Teamiin?

Vaikea sanoa tällä hetkellä, mutta pelkkää nimilistaa katsomalla arvottaisin todennäköisyydet seuraavaan järjestykseen:

1. Sanni
2. Anssi Kela
3. Antti Tuisku
4. Pave Maijanen
5. VilleGalle
6. Vicky Rosti
7. Maija Vilkkumaa

Sanni hyötyy ryhmästään. Erinin syrjäyttäminen ei ole ollenkaan mahdotonta. Itseasiassa Jenni Vartiaisen olisi se pitänyt tehdä jo viime vuonna, mutta se nyt meni miten meni. Anssi Kela taistelee kaikin keinoin ettei koe “Juha Tapio-kohtaloa”, eli tehdä kovin suoritus jolla on tiputtu Dream Teamista pois. Kaikki on esiintymisestä kiinni.

Tänään se alkaa ja vajaan kahden kuukauden päästä on uuden listan aika. Dream Team julkaistaan taas duo-päivän aattona.

Jos et muista miten päädyimme nykyiseen kolmen kauden Dream Teamiin, niin virkistä muistiasti täältä >> DREAM TEAM I-III

 

———

Jos tykkäät jutusta tai muuten vaan haluat seurata meininkiä, niin törkkää “tykkää” facebook.com/358berlin

Iso KIITOS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *